Grupa Oto:     Bolesławiec Brzeg Dzierzoniów Głogów Góra Śl. Jawor Jelenia Góra Kamienna Góra Kłodzko Legnica Lubań Lubin Lwówek Milicz Nowogrodziec Nysa Oława Oleśnica Paczków Polkowice
Środa Śl. Strzelin Świdnica Trzebnica Wałbrzych WielkaWyspa Wołów Wrocław Powiat Wrocławski Ząbkowice Śl. Zgorzelec Ziębice Złotoryja Nieruchomości Ogłoszenia Dobre Miejsca Dolny Śląsk

Trzy wrocławskie restauracje wśród najlepszych w Polsce

     autor:
Share on Facebook   Share on Google+   Tweet about this on Twitter   Share on LinkedIn  
W sobotę na specjalnej gali poznaliśmy najlepsze restauracje w Polsce. Najbardziej prestiżowe wyróżnienie – Grand Award Trzy Widelce otrzymały trzy lokale z Wrocławia.
Trzy wrocławskie restauracje wśród najlepszych w Polsce

Trzy wrocławskie restauracje wśród najlepszych w Polsce
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.Trzy wrocławskie restauracje wśród najlepszych w Polsce
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.Trzy wrocławskie restauracje wśród najlepszych w Polsce
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.Trzy wrocławskie restauracje wśród najlepszych w Polsce
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.

Finałowa gala elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants w tym roku zorganizowana została na toruńskim Rynku Staromiejskim, w Dworze Artusa. Pierwszy raz poza Warszawą. Blisko 250 szefów kuchni i właścicieli najlepszych polskich restauracji uczestniczyło w Gali Poland 100 Best Restaurants Awards 2015. Piękne wnętrza zabytkowego obiektu wspaniale współgrały z nowoczesnymi multimediami.

Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez swoich gości, dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację, głosowania na stronie internetowej akcji, głosowania w mediach społecznościowych oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.

Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie: 75% oceny konsumentów, 25% oceny inspektorów.

Przez cały rok inspektorzy programu odwiedzili ponad tysiąc restauracji. Z nich wybrano sto najlepszych, a spośród tych zaledwie 44 miejsca w Polsce otrzymały prestiżowe wyróżnienie „grand award – trzy widelce”.

W setce najlepszych restauracji w Polsce znalazły się cztery restauracje z Wrocławia.

Trzy z nich – La Maddalena, Grape i La Folie otrzymały najbardziej prestiżowe wyróżnienie: Grand Award – Trzy Widelce. Obok wrocławskich restauracji najwyżej zostały ocenione m.in. Atelier Amaro (jedyna restauracja w Polsce mogąca poszczycić się gwiazdką Michelin), Amber Room, Belvedere Łazienki Królewskie, Oranżeria czy Jung &Lecker.

Najlepszą restauracją w Polsce uznana została restauracja Strefa z Warszawy. Szefem Kuchni Roku 2015 został Jarosław Walczyk, szef kuchni zwycięskiej restauracji. Walczyk w nagrodę wystartuje w Kulinarnych Mistrzostwach Świata, które odbędą się w listopadzie tego roku na Florydzie. Zwycięzca zgarnie czek na 100 tys. dolarów. Osobowością Kulinarną Roku 2015został Karol Okrasa.

Tegoroczna Gala i konkurs był pod każdym względem rekordowa. Do tegorocznej edycji Poland 100 Best Restaurants zgłoszono 1096 restauracji. 100 najlepszych z nich, z największą ilością pozytywnych ocen znalazło się na liście Poland 100 Best Restaurants 2015 i zostało umieszczonych w tegorocznym wydaniu przewodnika. Na sukces złożyły się przede wszystkim oceny konsumentów. Goście wypełnili 22 246 ankiet. Niecałe 30 tys. kolejnych głosów zostało przesłanych za pośrednictwem Internetu i sms’ów.

Więcej informacji o konkursie znajdziecie na www.poland100bestrestaurants.pl.

O restauracji La Maddalena:

La Maddalena to miejsce stworzone z miłości do jedzenia i podróży. Wizyta w lokalu to prawdziwa kulinarna podróż po arkanach kuchni europejskiej z nutą fusion. Szef Kuchni, Damian Bildź przygotowuje dania tylko z naturalnych i pełnowartościowych produktów. Nie stosuje żadnych gotowych półproduktów. Specjalnością zakładu są ryby, owoce morza i wołowina. Cztery razy do roku wymieniana jest karta menu. Dodatkowo wprowadzane są niezależne cztery karty sezonowe. Restauracja współpracuje z lokalnymi rolnikami i producentami. Okna restauracji wychodzą na dziedziniec przepięknej Synagogi pod Białym Bocianem. To jedno z najbardziej magicznych miejsc spotkań wrocławian.


otomedia.pl



o © 2007 - 2024 Otomedia sp. z o.o.
Redakcja  |   Reklama  |   Otomedia.pl
Dzisiaj
Piątek 19 kwietnia 2024
Imieniny
Alfa, Leonii, Tytusa

tel. 660 725 808
tel. 512 745 851
reklama@otomedia.pl